Ademwerk - Massage By Daan
16734
post-template-default,single,single-post,postid-16734,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Ademwerk

Ik ben hip en happening. Niet te geloven, ik ben al een tijdje ademcoach en rouw is mij ook zeker niet vreemd. Nu lijkt de wereld wakker te worden en realiseren we ons dat het lichaam mee rouwt. Altijd. 

De adem en aanraking is zo helpend hierin. Met je hoofd probeer je te overleven en via je lichaam kun je weer leren leven. 

De adem, ademwerk; klinkt spannend en ik ben er ook altijd een beetje terughoudend in geweest omdat het te simpel lijkt. Ademoefeningen. Ademwerk is niets meer of minder dan de adem voor je te laten werken. Het is soms ook niet moeilijk en ik denk dat daar de ‘denkfout’ (alhoewel ik niet zo graag spreek van goed of fout) zit. Nou laten we het ons moeilijke denken noemen, die denkt, dit is te makkelijk, kan nooit goed zijn. Of juist eh, mijn adem tellen, daar krijg ik het Spaans benauwd van. 

En i.p.v. als een vriendelijke onderzoeker eens te gaan waarnemen wat er gebeurt in ons lijf, denkt ons ego; laat maar, niks voor mij. Dit is wat ons ego wil, ons houden in onze schijnveiligheid deze patronen kennen we, dus zo is het wel goed. 

Ondertussen voelen we wel aan ons lichaam dat er ‘iets’ zit. Een knoop in de maag, een brok in de keel. Wat nou als daar ruimte mag ontstaan, wat als het er helemaal mag zijn. Dat je merkt dat je erbij kunt blijven met jouw aandacht, jouw adem. En dat je nieuwsgierig mag blijven. Wat verandert er in mij als ik mijn adempatroon verander?

Je zult al snel merken dat datgene dat je vast hebt gezet in jouw lichaam, verandert, mag gaan bewegen. En dan ontstaat er ruimte, adem ruimte. Zo kun je langzaam weer merken dat jij de regie in handen hebt en dat voelt zo fijn.Alleen nog ruimte voor nieuwe cliënten die een Rouw massage wensen